Varför det är så viktigt att kunna känna känslor! 💫❤️🎉

Posted On Dec 16, 2021 |

Jag tror att den djupare orsaken till vår längtan efter intimitet är den existensiella där vi upplever oss själva genom känslor.

Jag tror att den djupare orsaken till vår längtan efter intimitet är den existensiella. Att känna att vi ingår i ett större sammanhang där vi kan vara oss själva fullt ut och UPPLEVA oss själva genom känslor. Ja, faktiskt, när jag skriver det här känns känslor som det vi någonstans alla längtar efter att känna, på djupaste, djupaste nivå, oavsett vad för känsla det är. Att ha kapaciteten att känna så starkt inom oss att vi på ett sätt överlämnar oss till upplevelsen av själva känslan. Oavsett om det är glädje, sorg, eufori, längtan, saknad, ilska, vällust… Själva kraften i känslan, att kunna härbärgera den utan att stänga den ute. DET är, tror jag, en anledning till varför vi vill känna intimitet med någon annan.  För när vi är någon riktigt, riktigt nära släpper vi våra försvarssystem, vi släpper in den andra in i oss, vi låter oss synas och kännas helt. Och i den närvaron som uppstår där, bortom allt som är vi, kan vi släppa taget en stund och bara vila i essensen av oss själva. 

Och där, just där, kan livet KÄNNAS ofiltrerat. Helt utan skydd. Och det är sårbart. Och det är starkt. Och det är en känsla som är så total och enastående vacker och njutbar att själen jublar över upplevelsen. 

Och samtidigt är den så skrämmande för de flesta av oss. Intensiteten är så starkt och njutbar att vi stänger av. Så det är inte bara de ”onda” känslorna som vi försöker undvika att känna, det gäller i allra högsta grad även de ”goda”. 

Men med det stänger vi av en så viktig del av livet. Av flödet och upplevelsen att vara levande. Kännandes. Känslorna är en sådan stor gåva till oss alla. 

Så gör vad du kan för att låta dig känna, ALLT. För det är vägen till den djupaste intimitet du kan tänka dig, och känslan av att ditt liv är så rikt och värdefullt att du bara vill utforska mer och leva mer och vara mer. 

Ett sätt att vara med känslor du egentligen inte vill känna är att skapa en ny relation med dem. Jag har gjort en guidad praktik som du kan se på och sedan göra själv för att skapa den här nya relationen. Berätta gärna hur din upplevelse var här.