Brödraskap och systerskap 🌗✨🌊

Posted On Dec 15, 2021 |

Jag ser cirkeln som den plats där vi får mod att möta oss själva genom det vi delar med varandra.

Jag har ingått i många systerskap. Kvalitén har varierat, och med det menar jag min upplevelse av trygghet i gruppen. För även om jag har en inre trygghet i mig själv så kommer gruppen jag ingår i att påverka min upplevda trygghet utifrån. Känner jag att jag behöver vara på min vakt, försvara mig eller inte vågar uttrycka mig fritt av rädsla för dömanden, så är kvalitén inte så hög för mig. 

Känner jag däremot att jag i cirkeln vågar vara mig själv, uttrycka mig ärligt, känner jag mig emottagen och hörd, accepterad för den jag är, ja, det är för mig hög kvalitet. Där kan jag verkligen växa och expandera, där känner jag stöd och support att våga prova nytt, våga möta det som känns jobbigt och veta att jag är hållen. Och det är en otroligt befriande känsla! 

Där vågar jag leka, visa min kraft, njuta för fulla drag och kan tillåta mig själv att överlämna mig mycket mer till stunden, trygg i vetskapen om att cirkeln håller mig och accepterar alla mina uttryck. Det är en sådan befrielse i dessa upplevelser!

Jag ser cirkeln som den plats där vi får mod att möta oss själva genom det vi delar med varandra. Att dela våra innersta tankar och känslor utan att få råd, bli avbrutna eller påhoppade, utan bara hörda och sedda i vår delning. Att visa oss själva som vi är, precis just då, i vår sorg, smärta, glädje, njutning eller vad det än må vara. Att den trygghet som cirkeln ger oss plocka fram alla våra dolda delar så vi kan titta på dem, läka dem och låta dem gå. Och att vi tillsammans kan skapa skratt och glädje, frihet och lek, djupa möten och öppna oss för varandra i kärlek.

Jag ser ingen större skillnad på ett brödraskap och ett systerskap, för grunden är densamma. Vi vill alla bli sedda, hörda och känna att vi hör till. Att vi blir accepterade och mötta med respekt och kärlek. Och att cirkeln är en tryggare plats där vi vågar så mycket mer än vi kanske gör när vi är själva. 

Jag tror också på att det ligger en stor läkning i att känna just denna djupa kärleksfulla gemenskap med samkönade då vi inte alltid känner oss trygga med motsatt kön av olika anledningar. Och det uppstår ingen konkurrens om partner i det här viktiga inledande inre arbete utan fokus kan vara på en annan typ av gemenskap. Dessutom kan vi ha svåra upplevelser av samkönade där vi utsatts för hån, kritik, utanförskap som gjort att vi inte känner oss bekväma med andra samkönade personer. Det finns mycket rivalitet och tävling mellan samkönade som nu får möjlighet att läka.

I årsprogrammet Våga vara intim är cirkeln en egen enhet, som jag värnar mycket om. Den utgör grunden i vår inre läkning kring intimitet och relationer och har mycket fasta regler kring hur den fungerar för att fungera just som trygghet till att våga. Andra enheter är varje individ som är med, de erfarenheter, den personlighet och den längtan som var och en bär med sig in i cirkeln. Jag och mina assistenter är ytterligare en, som bär med det yttre stödet och strukturen till allt vi gör så att du kan känna dig hållen och sedd. Sist men inte minst är platsen vi är på en enhet som i sig håller oss alla med kärlek och värme. 

Sista modulen är på ett sätt ett examensprov. :) Där får du uppleva vad som händer i dig när du möter de i andra cirkeln, som varit på samma resa som du under året. Nu får du reda på om din förmåga att skapa intima relationer har förändrats. 

Hur håller du dig själv i mötet? Vad har förändrats? Hur öppen klarar du av att vara? Här fördjupar vi oss ytterligare i oss själva genom nya speglingar i nya personer samtidigt som vi har kvar vår trygghet från vår egen cirkel. Vi möts och leker, utforskar, provar på nytt, ser hur mycket vi kan ta emot positiva och lustfyllda känslor, vi berör och njuter tillsammans. Du får uppleva polariteter och hur de påverkar dig, se hur ditt förhållande till motsatt kön förändrats och hitta nya sätt att vara närvarande med andra. Och kanske framför allt uppleva att du har mycket större förmåga att våga vara intim än tidigare. 

Tillsammans skapar vi en stor gemensam cirkel där var och en har sin självklara plats att ta del av allas gåvor av kärlek, närvaro, glädje, överflöd, expansion och samhörighet, upplevelser som kommer att vara med dig länge, länge. 

Så broder, syskon och syster, kliv in i cirkeln om du känner kallelsen, du tas emot med varm famn!